Letterlijk investeren in diversiteit

Diversiteit wordt hoe langer, hoe belangrijker voor onze economie en dat heeft de bedrijfswereld ook begrepen. Diversiteit voegt niet alleen een extra dimensie toe aan de werkvloer maar geeft ook een betere representatie van onze huidige samenleving. Als bedrijf is het altijd interessant om mee te evolueren met de maatschappij.

Bedrijven die bewust een diversiteitsbeleid implementeren bouwen niet alleen mee aan een betere integratie buiten de bedrijfsmuren maar vragen ook meer visie van hun werknemers. Die eigenschap draagt op zijn beurt dan weer bij tot de groei van een bedrijf. In een wereld waar veel bedrijven het moeilijk hebben om relevant te blijven, kan het doorbreken van traditionele werk- en rolmodellen een simpele oplossing zijn. Een vrouw aanstellen als top van een voornamelijk mannelijk beroep kan bijvoorbeeld al voor een frisse wind zorgen.

Het is zo broodnodig dat er letterlijk meer in diversiteit wordt geïnvesteerd. Zo lanceert AG Insurance een tak23-fonds dat belegt in bedrijven die scoren op diversiteit op de werkplek. Op langere termijn zouden deze bedrijven ook financieel beter presteren. Allemaal redenen dus om meer diversiteit op de werkvloer te verwelkomen!

Geef een reactie